Počitniški dom Kaprije stoji sredi vasi, ki se razprostira med vzhodno in zahodno obalo najožjega dela otoka. Do njega vodi asfaltirana cesta. Okrog doma je velik, ograjen vrt s pokrito jedilnico, večnamenskim prostorom za druženje in kapelo v naravi. Dom ima vse, kar potrebujemo za preprosto in sproščeno bivanje. V hiši je šest delno klimatiziranih spalnic s 40 do 44 ležišči. Zunaj je veliko prostora tudi za šotorjenje. V bližini so trgovina, pošta, ambulanta, cerkev, restavracije ….

Počitniški dom Kaprije

Hiša izvira iz časov Avstro-Ogrske. Gre za prostore nekdanjega župnišča v lasti šibeniške škofije. Slovenci smo z domom aktivneje povezani od leta 2007, ko so se začela prva urejevalna in obnovitvena dela ter organizirali prvi počitniški tedni. Doslej je bilo izvedenih okoli 40 delovnih akcij, v katerih je sodelovalo približno 300 prostovoljcev različnih generacij. Notranjost je bila obnovljena od vrha do tal. Tudi okolica je dobila drugačno, lepšo podobo in uporabnost.

Predstavitev NOTRANJOSTI

Spalni prostori

Počitniški dom Kaprije
Počitniški dom Kaprije
Spalni prostori se nahajajo v prvem nadstropju (26 ležišč) in na podstrešju (14–18 ležišč).
Vsaka soba ima pograde in dvojno posteljo. Za spanje potrebujete dve rjuhi (ali eno rjuho in spalno vrečo) ter prevleko za vzglavnik.
Počitniški dom Kaprije

PREDSTAVITEV NOTRANJOSTI

Toaletni prostor

Počitniški dom Kaprije

Kopalnica je opremljena s štirimi umivalniki, odlagalnimi policami, ogledali z osvetlitvijo in električnimi priključki. Prenovljena je bila pred nekaj leti.

V kopalnici sta tudi dve tuš kabini, dve stranišči in pisoar. Ker otok nima lastnega vodnega vira, padavine pa so zelo redke, smo pri porabi vode omejeni in varčni.

Počitniški dom Kaprije
DSC_0151
DSC_0044

Jedilnica (slika levo) je največji zunanji pokriti prostor. Enkrat tedensko se spremeni v plesišče in kinodvorano. Dnevni prostor (desno) uporabljamo za delavnice, molitev hvalnic/večernic … V zunanji kapeli (zgoraj) se zjutraj zberemo pri maši.

Predstavitev ZUNANJOSTI

Zunanji
prostori

DSC_0045
Close Menu